Baconba göngyölt mustáros csirkemell sajtos burgonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb. 30 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
- 10 dkg vékonyra szeletelt bacon (sonka, tarja is lehet)
- mustár ízlés szerint
- só
- bors
- pirospaprika
- kb. 5 dkg vaj
- 5 közepes krumpli
- kevés reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A csirkemellet vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont félbe vágjuk kettőt egymás mellé a tenyerünkbe teszünk, ráfektetjük a csirkemell szeleteket, rányomunk mustárt (kb 2 evőkanálnyit), lazán feltekerjük, és a vékonyan kivajazott tepsibe rakosgatjuk.
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, bevagdaljuk (de ne vágjuk át), ezt is a tepsibe rakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk az egészet.
A krumplik tetejére fokhagymagerezdnyi vajat teszünk, pici vizet aláöntünk, és fedő alatt elkezdjük sütni.
Kb. 15-20 perc után 1-1 csipet reszelt sajtot teszünk mindegyikre, majd fedő nélkül sütjük tovább (15-20 perc). Ha már pirul a teteje, és a krumpli is puha (villával szúrjunk bele) akkor elkészült.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.