Baconba göngyölt mustáros csirkemell sajtos burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 30 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
- 10 dkg vékonyra szeletelt bacon (sonka, tarja is lehet)
- mustár ízlés szerint
- só
- bors
- pirospaprika
- kb. 5 dkg vaj
- 5 közepes krumpli
- kevés reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A csirkemellet vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont félbe vágjuk kettőt egymás mellé a tenyerünkbe teszünk, ráfektetjük a csirkemell szeleteket, rányomunk mustárt (kb 2 evőkanálnyit), lazán feltekerjük, és a vékonyan kivajazott tepsibe rakosgatjuk.
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, bevagdaljuk (de ne vágjuk át), ezt is a tepsibe rakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk az egészet.
A krumplik tetejére fokhagymagerezdnyi vajat teszünk, pici vizet aláöntünk, és fedő alatt elkezdjük sütni.
Kb. 15-20 perc után 1-1 csipet reszelt sajtot teszünk mindegyikre, majd fedő nélkül sütjük tovább (15-20 perc). Ha már pirul a teteje, és a krumpli is puha (villával szúrjunk bele) akkor elkészült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

