Bacon tetős rakott csirke recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 15-20 dkg bacon
- 3 ek olívaolaj
- 2 nagyobb paradicsom felkarikázva
- 10-15 dkg feta sajt elmorzsolva
- 10-15 dkg reszelt trappasita sajt
- 1 tk só
- 1/2 mk bors
- 2-3 tk szárnyas fűszer
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukon az összekevert fűszerekkel befűszerezzük: só, bors, szárnyas fűszer.
Fűszerezés után 3 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk a húst, összekeverjük, majd néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni( mivel csirkéről van szó, ezért fél óra-óra is elég, hogy átjárja a fűszer).
Egy tepsibe/edénybe beletesszük a hús felét, majd rámorzsolunk feta sajtot, reszelünk rá trappista sajtot, paradicsomkarikákat helyezünk rá és a tetejére tesszük a maradék húst. A tetejét baconnel borítjuk.
1 órán keresztül 180 °C-os (légkeveréses) sütőben alufóliával lefedve sütjük, majd alufólia nélkül további 5-10 percig.
Hasábburgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »