Babgulyás pulykából, gyöngybabbal recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 50 dkg gyöngybab
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 ek kacsa-, vagy libazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 1 chilipaprika (elhagyható)
- 2 paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 babérlevél
- 1 zellergumó
- 2 ek pirospaprika
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek rétesliszt
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
A zsírban megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítom.
Ha kész, rászórom a pirospaprikát és borsot, elkeverem, majd ráteszem a kockára vágott húst, beleaprítom a paradicsomot, sózom, és a hús fehéredéséig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt vizet pótolom.
Ezután felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a babot (amiről leöntöttem az áztatóvizet), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózom, és 1,5 órát főzöm.
Közben megtisztítom a répákat, kockára vágom, és a főzés első órájának végén a leveshez adom.
A tojásból és a lisztből csipet sóval közepes lágyságú tésztát gyúrok, amit a levesbe csipkedek.
Még 10 percet főzöm, majd tálalom.
Friss kenyeret kínálok mellé.
A babgulyás pulykából, gyöngybabbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »