Ázsiai grillezett kacsamell recept

Hozzávalók:
- 20-25 dkg kicsontozott kacsamell
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 evőkanál erős paprika mag
- 1 őrölt csillagánizs
- 2 teáskanál curry
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 teáskanál szárított fokhagyma
- 1,2 dl aszalt konzerv mandarin
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 és 1/2 evőkanál chili paszta
Elkészítése:
Első lépésként fűszerkeveréket készítek a sóból, a borsból, a gyömbérből, az erős paprika magjából, a csillagánizsból, a bazsalikomból, a curryporból, a fahéjból, a bazsalikomból és a szárított fokhagymából, majd félreteszem.
Ezután gyémánt alakzatban bevágom a kacsa bőrét, ügyelve, hogy a húsát ne vágjam meg. A kacsa mindkét oldalát bedörzsölöm az előbb elkészített fűszerkeverékkel, majd 1 órán át a hűtőben pihentetem, ennyi idő alatt összeérnek az ízek.
A narancsot, szójaszószt, mézet és a chili pasztát finomra töröm egy mixerrel, majd serpenyőbe öntöm és közepes hőmérsékleten addig párolom, míg az eredeti mennyiség felére nem redukálódik. A meleg szószt félreteszem hűlni.
A grillt közepes melegségűre melegítem, majd a kacsát 4-5 percig grillezem rajta, párszor meglocsolva a narancsos szósszal. Amint a kacsa egyik fele kész, megfordítom, a másik oldalt is 4-5 percig grillezem, közben a narancsos szósszal locsolva.
A sütés utána megmaradt narancsszószt beforralom, a tálalótára öntöm és erre helyezem a sült kacsát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »