Ázsiai grillezett kacsamell recept

Hozzávalók:
- 20-25 dkg kicsontozott kacsamell
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 evőkanál erős paprika mag
- 1 őrölt csillagánizs
- 2 teáskanál curry
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 teáskanál szárított fokhagyma
- 1,2 dl aszalt konzerv mandarin
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 és 1/2 evőkanál chili paszta
Elkészítése:
Első lépésként fűszerkeveréket készítek a sóból, a borsból, a gyömbérből, az erős paprika magjából, a csillagánizsból, a bazsalikomból, a curryporból, a fahéjból, a bazsalikomból és a szárított fokhagymából, majd félreteszem.
Ezután gyémánt alakzatban bevágom a kacsa bőrét, ügyelve, hogy a húsát ne vágjam meg. A kacsa mindkét oldalát bedörzsölöm az előbb elkészített fűszerkeverékkel, majd 1 órán át a hűtőben pihentetem, ennyi idő alatt összeérnek az ízek.
A narancsot, szójaszószt, mézet és a chili pasztát finomra töröm egy mixerrel, majd serpenyőbe öntöm és közepes hőmérsékleten addig párolom, míg az eredeti mennyiség felére nem redukálódik. A meleg szószt félreteszem hűlni.
A grillt közepes melegségűre melegítem, majd a kacsát 4-5 percig grillezem rajta, párszor meglocsolva a narancsos szósszal. Amint a kacsa egyik fele kész, megfordítom, a másik oldalt is 4-5 percig grillezem, közben a narancsos szósszal locsolva.
A sütés utána megmaradt narancsszószt beforralom, a tálalótára öntöm és erre helyezem a sült kacsát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »