Ázsiai grillezett kacsamell

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ázsiai grillezett kacsamell

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg kicsontozott kacsamell
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 evőkanál erős paprika mag
  • 1 őrölt csillagánizs
  • 2 teáskanál curry
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 2 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1,2 dl aszalt konzerv mandarin
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 és 1/2 evőkanál chili paszta

Elkészítése:

Első lépésként fűszerkeveréket készítek a sóból, a borsból, a gyömbérből, az erős paprika magjából, a csillagánizsból, a bazsalikomból, a curryporból, a fahéjból, a bazsalikomból és a szárított fokhagymából, majd félreteszem.

Ezután gyémánt alakzatban bevágom a kacsa bőrét, ügyelve, hogy a húsát ne vágjam meg. A kacsa mindkét oldalát bedörzsölöm az előbb elkészített fűszerkeverékkel, majd 1 órán át a hűtőben pihentetem, ennyi idő alatt összeérnek az ízek.

A narancsot, szójaszószt, mézet és a chili pasztát finomra töröm egy mixerrel, majd serpenyőbe öntöm és közepes hőmérsékleten addig párolom, míg az eredeti mennyiség felére nem redukálódik. A meleg szószt félreteszem hűlni.

A grillt közepes melegségűre melegítem, majd a kacsát 4-5 percig grillezem rajta, párszor meglocsolva a narancsos szósszal. Amint a kacsa egyik fele kész, megfordítom, a másik oldalt is 4-5 percig grillezem, közben a narancsos szósszal locsolva.

A sütés utána megmaradt narancsszószt beforralom, a tálalótára öntöm és erre helyezem a sült kacsát.