Hozzávalók:
Elkészítése:
Első lépésként fűszerkeveréket készítek a sóból, a borsból, a gyömbérből, az erős paprika magjából, a csillagánizsból, a bazsalikomból, a curryporból, a fahéjból, a bazsalikomból és a szárított fokhagymából, majd félreteszem.
Ezután gyémánt alakzatban bevágom a kacsa bőrét, ügyelve, hogy a húsát ne vágjam meg. A kacsa mindkét oldalát bedörzsölöm az előbb elkészített fűszerkeverékkel, majd 1 órán át a hűtőben pihentetem, ennyi idő alatt összeérnek az ízek.
A narancsot, szójaszószt, mézet és a chili pasztát finomra töröm egy mixerrel, majd serpenyőbe öntöm és közepes hőmérsékleten addig párolom, míg az eredeti mennyiség felére nem redukálódik. A meleg szószt félreteszem hűlni.
A grillt közepes melegségűre melegítem, majd a kacsát 4-5 percig grillezem rajta, párszor meglocsolva a narancsos szósszal. Amint a kacsa egyik fele kész, megfordítom, a másik oldalt is 4-5 percig grillezem, közben a narancsos szósszal locsolva.
A sütés utána megmaradt narancsszószt beforralom, a tálalótára öntöm és erre helyezem a sült kacsát.