Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 10-12 db aszalt szilva
- szeletelt bacon
- joghurt
- só
- bors
- 4 szem kemény alma
- kevés cukor
- citromlé
- mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.
Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.
Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.
Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.
Tipp:
Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »