Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 10-12 db aszalt szilva
- szeletelt bacon
- joghurt
- só
- bors
- 4 szem kemény alma
- kevés cukor
- citromlé
- mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.
Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.
Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.
Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.
Tipp:
Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »