Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-savanyú káposztás pulykatekercs recept

Aszalt szilvás-savanyú káposztás pulykatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60-70 dkg pulykamell
    • 30 dkg savanyú káposzta
    • 10-15 dkg aszalt szilva
    • 1 fej lilahagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl vörösbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2-3 ek méz
    • rozmaring
    • bors, só

    Elkészítése:

    A pulykamellet kiterítjük és kicsit kiklopfoljuk, hogy egyenletesen vastag legyen.

    Ezután sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. A káposztát kissé kimossuk, átvagdossuk és ráterítjük a húsra, az aszalt szilvát félbevágjuk és elosztjuk a káposztán, majd szorosan feltekerjük, hurok kötözéssel biztosítjuk, hogy szépen egyben maradjon és a formáját megtartsa.

    Egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és kb 2 dl vizet valamint beledobjuk a lilahagymát és a fokhagymát is durvára vágva.

    Fóliával lefedve gázsütő 4-es fokozatán közel 2 órán át pároljuk, sütjük, majd a fóliát levéve a tetjét 2 kanál mézzel megcsurgatjuk és még 5-10 percre visszatoljuk a forró sütőbe.

    A hústekercset kivesszük a párolóléből és tálalásig melegen tartjuk.

    A boros-hagymás párolólevet leturmixoljuk és főzőtejszín hozzáadásával sűrűre főzzük, forraljuk, mézzel, rozmaringgal és szükség szerint sóval, borssal ízesítjük. Amennyiben hígnak találnánk (ez nagy mértékben függhet a főzőtejszín minőségétől is) egy kis keményítővel sűríthetjük.

    Ajánlatos a legélesebb késünkkel szeletelni és a mártással bőségesen meglocsolva tálalni.

    A körete szabadon választott, én isteni finom vajas burgonyapürével kínálnám, amibe, akár, rozmaringot és fokhagymát is belecsempészhetünk.

    Tipp:

    Ha úgy biztosabbak vagyunk a dolgunkban, készíthetjük kettő kisebb darabban is vagy akár adagonként is, és ezzel a sütédi idő lerövidül, de szerintem így mutatósabb.
    Amennyiben még pikánsabbá szeretnénk varázsolni, akkor a mártásába illetve a párolólében, klasszikus forralt bor fűszereket is használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá