Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben, narancsos bulgurágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,4 kg csirkemell filé
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 4 dkg vaj
- 13 dkg méz
- 25 dkg lilahagyma
- 4 db kisebb cukkini
- 1,3 dl olaj
- 1/5 bulgur
- 0,5 kg narancs leve
- 2 dkg egész mandula
- 24 dkg aszalt szilva
- só
Elkészítése:
A hagymát felszeleteljük és vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbevágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a hús megsült, felöntjük borral. Pár perc után hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a cukkiniszeleteket úgy, hogy a végük túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk. Negyed órára berakjuk a sütőbe, 180 °C-ra. Majd miután kihűlt, tányérra borítjuk és e mellé jön a bulgur köret.
A bulgurt másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet.
A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.