Almás-mandulás csirkesaláta recept

Hozzávalók:
- 2-3 csirkemell
- 1/2 fej saláta (lehetőleg lollo rosso vagy más cakkos szélű)
- 1/2 kígyóuborka
- 2 szelet toast kenyér
- 1 alma
- 1 maréknyi szeletelt mandula
- 5-6 dkg sajt
- fűszerek
- kevés olaj
- 1 fokhagyma
Elkészítése: A csirkemelleket előtte levő este beáztattam fokhagymás tejbe. Másnap csak papírtörlővel átszárítottam és csíkokra vágtam. Fűszerrel jó megszórtam. (mexikói, majoránna, só, bors került bele). Kevés olajon megpirítottam. Eközben a salátát megmostam, leveleire bontottam.
Egy tálba beleszórtam a salátát, erre nagy lyukú reszelő segítségével ráreszeltem az uborkát és a sajtot. Az alma csíkokra vágva került rá. Serpenyőben megpirítottam a mandulát, amíg hűlt, egy kevés olajat tettem a serpenyőbe erre került a préselt fokhagyma, majd a toast kenyér, amit előtte felkockáztam.
Salátás tálba ezután kerül az elkészült csirkehúst, az egészet jól megkevertem, és megszórtam a pirított mandulával és kenyér kockákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »