Almás-mandulás csirkesaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2-3 csirkemell
- 1/2 fej saláta (lehetőleg lollo rosso vagy más cakkos szélű)
- 1/2 kígyóuborka
- 2 szelet toast kenyér
- 1 alma
- 1 maréknyi szeletelt mandula
- 5-6 dkg sajt
- fűszerek
- kevés olaj
- 1 fokhagyma
Elkészítése: A csirkemelleket előtte levő este beáztattam fokhagymás tejbe. Másnap csak papírtörlővel átszárítottam és csíkokra vágtam. Fűszerrel jó megszórtam. (mexikói, majoránna, só, bors került bele). Kevés olajon megpirítottam. Eközben a salátát megmostam, leveleire bontottam.
Egy tálba beleszórtam a salátát, erre nagy lyukú reszelő segítségével ráreszeltem az uborkát és a sajtot. Az alma csíkokra vágva került rá. Serpenyőben megpirítottam a mandulát, amíg hűlt, egy kevés olajat tettem a serpenyőbe erre került a préselt fokhagyma, majd a toast kenyér, amit előtte felkockáztam.
Salátás tálba ezután kerül az elkészült csirkehúst, az egészet jól megkevertem, és megszórtam a pirított mandulával és kenyér kockákkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.