Almás-hagymás csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 kk morzsolt zsálya
- 1 dl balzsamecet
- 2 alma
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, és diónyi darabokra vágjuk.
A vöröshagymát kockára, a lila hagymát félfőre vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
Megszórjuk morzsolt zsályával, beleöntjük a balzsamecetet, és beforraljuk.
Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a májat, és fedő alatt 10 percig pároljuk, néha óvatosan megkavarjuk.
Közben meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat, centis kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk.
Beledobjuk a vajat, átforgatjuk az almával, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk.
Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.
A almás-hagymás csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »