Almás-hagymás csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 kk morzsolt zsálya
- 1 dl balzsamecet
- 2 alma
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, és diónyi darabokra vágjuk.
A vöröshagymát kockára, a lila hagymát félfőre vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
Megszórjuk morzsolt zsályával, beleöntjük a balzsamecetet, és beforraljuk.
Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a májat, és fedő alatt 10 percig pároljuk, néha óvatosan megkavarjuk.
Közben meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat, centis kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk.
Beledobjuk a vajat, átforgatjuk az almával, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk.
Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.
A almás-hagymás csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

