Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- kevés olaj
- 3-4 alma
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- majoránna
- 1 kis csokor petrezselyem
- 80 dkg krumpli
- 1 ág rozmaring
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a csirkemájat. Fűszerezzük borssal és majoránnával. 3-4 perc után hozzáadjuk az almákat is, felöntjük a borral, majd fedő alatt készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ekkor meghintjük a felaprózott petrezselyemmel, és sózzuk.
A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, a krumplit rádobjuk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és a rozmaringgal. Gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk, végül tálalás előtt sózzuk.
Az almás csirkemájat a frissen sült krumplival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »