Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal recept

Almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemellfilé
    • 25 dkg barna champion gomba
    • 2 dl 100%-os almalé
    • bors
    • olaj
    • 1-1,5 dl tejszín
    • 5-10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A csirkemellet 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba tesszük pici olívaolajjal, majd állni hagyjuk 30 percet.

    Ráöntjük az almalevet, befedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy a maradék folyadék elforrjon.

    Közben a gombát felkockázzuk, és kevés zsiradékon sóval, borssal megpirítjuk 2 adagban, hogy ne párolódjon.

    A gombát a húsra szórjuk, ráöntjük a tejszínt, és ráreszeljük a sajtot. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt elkezd pirulni.

    Én sáfrányos rizzsel tálaltam: a rizs párolásához használt forró vizet keverjük el 1 mokkáskanálnyi sáfránnyal, és ezzel öntsük fel a megpirított rizst.

    A almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 124 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá