Almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 25 dkg barna champion gomba
- 2 dl 100%-os almalé
- só
- bors
- olaj
- 1-1,5 dl tejszín
- 5-10 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba tesszük pici olívaolajjal, majd állni hagyjuk 30 percet.
Ráöntjük az almalevet, befedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy a maradék folyadék elforrjon.
Közben a gombát felkockázzuk, és kevés zsiradékon sóval, borssal megpirítjuk 2 adagban, hogy ne párolódjon.
A gombát a húsra szórjuk, ráöntjük a tejszínt, és ráreszeljük a sajtot. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt elkezd pirulni.
Én sáfrányos rizzsel tálaltam: a rizs párolásához használt forró vizet keverjük el 1 mokkáskanálnyi sáfránnyal, és ezzel öntsük fel a megpirított rizst.
A almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 124 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.