Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba tesszük pici olívaolajjal, majd állni hagyjuk 30 percet.
Ráöntjük az almalevet, befedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy a maradék folyadék elforrjon.
Közben a gombát felkockázzuk, és kevés zsiradékon sóval, borssal megpirítjuk 2 adagban, hogy ne párolódjon.
A gombát a húsra szórjuk, ráöntjük a tejszínt, és ráreszeljük a sajtot. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt elkezd pirulni.
Én sáfrányos rizzsel tálaltam: a rizs párolásához használt forró vizet keverjük el 1 mokkáskanálnyi sáfránnyal, és ezzel öntsük fel a megpirított rizst.