Almalében párolt csirkemell pirított gombával és sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 25 dkg barna champion gomba
  • 2 dl 100%-os almalé
  • bors
  • olaj
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 5-10 dkg sajt

Elkészítése:

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba tesszük pici olívaolajjal, majd állni hagyjuk 30 percet.

Ráöntjük az almalevet, befedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy a maradék folyadék elforrjon.

Közben a gombát felkockázzuk, és kevés zsiradékon sóval, borssal megpirítjuk 2 adagban, hogy ne párolódjon.

A gombát a húsra szórjuk, ráöntjük a tejszínt, és ráreszeljük a sajtot. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt elkezd pirulni.

Én sáfrányos rizzsel tálaltam: a rizs párolásához használt forró vizet keverjük el 1 mokkáskanálnyi sáfránnyal, és ezzel öntsük fel a megpirított rizst.