Zserbogolyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 3 cl konyak
- 2 cl rum
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.
Tipp:
Olyan, mint egy jó minőségű bonbon, igazi ínyenc falat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.