Zserbó golyók 20 perc alatt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg darált keksz
- 10 dkg darált dió
- 4 ek sárgabaracklekvár
Bevonáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni.
Amikor már forr, akkor lekapcsoljuk és egy kanál segítségével belemártogatjuk a golyókat. Természetesen, ha egy kis pálcikát használunk hozzá, akkor nem lesz talpa, de így meg még van egy kis “csak csoki” rész is benne.
Nézd meg videón is:
A zserbó golyók 20 perc alatt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

