Zselatin virág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fontos kellékek:
- zselé formázó tűk
- fecskendő
Az átlátszó zselatinhoz:
- 30 g zselatin por
- 400 g kristálycukor
- 1 l víz
- 1 tk borkősav
- ízlés szerint étel aroma
A színes zselatinhoz:
- 10 g zselatin
- 250 ml tej
- 100 g kristálycukor
- 1 tk vaníliaaroma
- ízlés szerint étel aroma
Elkészítése:
Először az átlátszó zselét készítjük el. Ez lesz az alap, amibe a minta kerül.
A zselatint 100 ml vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10-15 percig, amíg összeáll.
A víz többi részét a cukorral és borkősavval elkeverjük, majd közepes lángon addig kevergetjük, amíg ki nem tisztul a víz és a cukor feloldódik. Ezután levesszük a tűzhelyről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!
Hozzáadjuk az összeállt zselatint és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
A kész zselatint tölthetjük akár desszertes tányérba, keverő tálba, vagy akár szilikon formába is, nem kell kibélelni. Utóbbinál ügyeljünk rá, hogy előbb egyenletes felületre tegyük a formát, hogy utána ne loccsantsuk ki belőle a zselatint ha megfogjuk a forma széleit.
Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára pihenni, amíg teljesen megdermed. A nem megfelelően dermedt zselatinban szét fog folyni a színes zselatin!
A színes zselatinhoz a zselatin port 5 ek vízzel elkeverjük és hagyjuk 10-15 percig teljesen összeállni.
A tej felét a cukorral, vanília aromával összekeverjük és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!
Hozzáadjuk a maradék tejet és a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
A zselatint kedvünk szerint színezhetjük és ízesíthetjük aromával, színezékkel és fecskendőbe töltve zselé formázó tűkkel tetszőleges mintákat nyomunk az áttetsző alap zselatinba.
Ha elkészültünk, pár órára hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, a formát pár percre langyos vízbe helyezzük, majd kiborítjuk a formából egy sima felületre, vagy pedig egy piskóta lapra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »