Zselatin virág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fontos kellékek:
- zselé formázó tűk
- fecskendő
Az átlátszó zselatinhoz:
- 30 g zselatin por
- 400 g kristálycukor
- 1 l víz
- 1 tk borkősav
- ízlés szerint étel aroma
A színes zselatinhoz:
- 10 g zselatin
- 250 ml tej
- 100 g kristálycukor
- 1 tk vaníliaaroma
- ízlés szerint étel aroma
Elkészítése:
Először az átlátszó zselét készítjük el. Ez lesz az alap, amibe a minta kerül.
A zselatint 100 ml vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10-15 percig, amíg összeáll.
A víz többi részét a cukorral és borkősavval elkeverjük, majd közepes lángon addig kevergetjük, amíg ki nem tisztul a víz és a cukor feloldódik. Ezután levesszük a tűzhelyről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!
Hozzáadjuk az összeállt zselatint és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
A kész zselatint tölthetjük akár desszertes tányérba, keverő tálba, vagy akár szilikon formába is, nem kell kibélelni. Utóbbinál ügyeljünk rá, hogy előbb egyenletes felületre tegyük a formát, hogy utána ne loccsantsuk ki belőle a zselatint ha megfogjuk a forma széleit.
Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára pihenni, amíg teljesen megdermed. A nem megfelelően dermedt zselatinban szét fog folyni a színes zselatin!
A színes zselatinhoz a zselatin port 5 ek vízzel elkeverjük és hagyjuk 10-15 percig teljesen összeállni.
A tej felét a cukorral, vanília aromával összekeverjük és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!
Hozzáadjuk a maradék tejet és a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
A zselatint kedvünk szerint színezhetjük és ízesíthetjük aromával, színezékkel és fecskendőbe töltve zselé formázó tűkkel tetszőleges mintákat nyomunk az áttetsző alap zselatinba.
Ha elkészültünk, pár órára hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, a formát pár percre langyos vízbe helyezzük, majd kiborítjuk a formából egy sima felületre, vagy pedig egy piskóta lapra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »