Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zselatin virág recept

Zselatin virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Fontos kellékek:

    • zselé formázó tűk
    • fecskendő

    Az átlátszó zselatinhoz:

    • 30 g zselatin por
    • 400 g kristálycukor
    • 1 l víz
    • 1 tk borkősav
    • ízlés szerint étel aroma

    A színes zselatinhoz:

    • 10 g zselatin
    • 250 ml tej
    • 100 g kristálycukor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • ízlés szerint étel aroma

    Elkészítése:

    Először az átlátszó zselét készítjük el. Ez lesz az alap, amibe a minta kerül.

    A zselatint 100 ml vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10-15 percig, amíg összeáll.

    A víz többi részét a cukorral és borkősavval elkeverjük, majd közepes lángon addig kevergetjük, amíg ki nem tisztul a víz és a cukor feloldódik. Ezután levesszük a tűzhelyről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!

    Hozzáadjuk az összeállt zselatint és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A kész zselatint tölthetjük akár desszertes tányérba, keverő tálba, vagy akár szilikon formába is, nem kell kibélelni. Utóbbinál ügyeljünk rá, hogy előbb egyenletes felületre tegyük a formát, hogy utána ne loccsantsuk ki belőle a zselatint ha megfogjuk a forma széleit.

    Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára pihenni, amíg teljesen megdermed. A nem megfelelően dermedt zselatinban szét fog folyni a színes zselatin!

    A színes zselatinhoz a zselatin port 5 ek vízzel elkeverjük és hagyjuk 10-15 percig teljesen összeállni.

    A tej felét a cukorral, vanília aromával összekeverjük és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!

    Hozzáadjuk a maradék tejet és a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

    A zselatint kedvünk szerint színezhetjük és ízesíthetjük aromával, színezékkel és fecskendőbe töltve zselé formázó tűkkel tetszőleges mintákat nyomunk az áttetsző alap zselatinba.

    Ha elkészültünk, pár órára hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, a formát pár percre langyos vízbe helyezzük, majd kiborítjuk a formából egy sima felületre, vagy pedig egy piskóta lapra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá