Vegán csokis tart recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 20 dkg datolyapaszta
- 10 dkg aszalt szilva
- 18 dkg olajos mag vegyesen
- 4 evőkanál magvaj (nálam mogyoróvaj, de lehet mással is készíteni)
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 20 dkg vegán étcsokoládé (én most narancsosat használtam)
- 400 ml kókusztej
Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
- gyümölcsök
- puffasztott amaránt
- kandírozott narancshéj
- reszelt csoki
Elkészítése:
A magvakat és a kakaóport egy aprítógépbe tesszük és darabosra aprítjuk. Ekkor hozzáadjuk a datolyát és a szilvát, majd újra bekapcsoljuk a gépet. Végezetül a magvajat adjuk hozzá és homogénre kevertetjük az egészet a géppel. Addig keverjük, amíg az ujjunkkal összecsípve össze nem áll.
Ekkor előveszünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát és az alapot belenyomkodjuk úgy, hogy teljesen a tetejéig érjen a formának a massza, tehát legyen pereme is. Ha ezzel megvagyunk, akkor addig hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez a csokit egy kisebb edénybe tördeljük és ráöntjük az alaposan felrázott kókusztej konzervet. Addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad.
Az alapot kivesszük a hűtőből és a csokis krémet ráöntjük. Visszatesszük a süteményt a hűtőbe és teljes szilárdulásig bent tartjuk (nálam egy éjszakát volt ben).
Mikor teljesen megdermedt, akkor ízlés szerint dekoráljuk és tálaljuk.