Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán csokis tart recept

Vegán csokis tart
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 20 dkg datolyapaszta
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 18 dkg olajos mag vegyesen
    • 4 evőkanál magvaj (nálam mogyoróvaj, de lehet mással is készíteni)
    • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 20 dkg vegán étcsokoládé (én most narancsosat használtam)
    • 400 ml kókusztej

    Tetejére:

    • cukrozatlan kakaópor
    • gyümölcsök
    • puffasztott amaránt
    • kandírozott narancshéj
    • reszelt csoki

    Elkészítése:

    A magvakat és a kakaóport egy aprítógépbe tesszük és darabosra aprítjuk. Ekkor hozzáadjuk a datolyát és a szilvát, majd újra bekapcsoljuk a gépet. Végezetül a magvajat adjuk hozzá és homogénre kevertetjük az egészet a géppel. Addig keverjük, amíg az ujjunkkal összecsípve össze nem áll.

    Ekkor előveszünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát és az alapot belenyomkodjuk úgy, hogy teljesen a tetejéig érjen a formának a massza, tehát legyen pereme is. Ha ezzel megvagyunk, akkor addig hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

    A krémhez a csokit egy kisebb edénybe tördeljük és ráöntjük az alaposan felrázott kókusztej konzervet. Addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad.

    Az alapot kivesszük a hűtőből és a csokis krémet ráöntjük. Visszatesszük a süteményt a hűtőbe és teljes szilárdulásig bent tartjuk (nálam egy éjszakát volt ben).

    Mikor teljesen megdermedt, akkor ízlés szerint dekoráljuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá