Vegán csokis tart recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 20 dkg datolyapaszta
- 10 dkg aszalt szilva
- 18 dkg olajos mag vegyesen
- 4 evőkanál magvaj (nálam mogyoróvaj, de lehet mással is készíteni)
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 20 dkg vegán étcsokoládé (én most narancsosat használtam)
- 400 ml kókusztej
Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
- gyümölcsök
- puffasztott amaránt
- kandírozott narancshéj
- reszelt csoki
Elkészítése:
A magvakat és a kakaóport egy aprítógépbe tesszük és darabosra aprítjuk. Ekkor hozzáadjuk a datolyát és a szilvát, majd újra bekapcsoljuk a gépet. Végezetül a magvajat adjuk hozzá és homogénre kevertetjük az egészet a géppel. Addig keverjük, amíg az ujjunkkal összecsípve össze nem áll.
Ekkor előveszünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát és az alapot belenyomkodjuk úgy, hogy teljesen a tetejéig érjen a formának a massza, tehát legyen pereme is. Ha ezzel megvagyunk, akkor addig hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez a csokit egy kisebb edénybe tördeljük és ráöntjük az alaposan felrázott kókusztej konzervet. Addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad.
Az alapot kivesszük a hűtőből és a csokis krémet ráöntjük. Visszatesszük a süteményt a hűtőbe és teljes szilárdulásig bent tartjuk (nálam egy éjszakát volt ben).
Mikor teljesen megdermedt, akkor ízlés szerint dekoráljuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »