Vegán csokis tart

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 20 dkg datolyapaszta
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 18 dkg olajos mag vegyesen
  • 4 evőkanál magvaj (nálam mogyoróvaj, de lehet mással is készíteni)
  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 20 dkg vegán étcsokoládé (én most narancsosat használtam)
  • 400 ml kókusztej

Tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • gyümölcsök
  • puffasztott amaránt
  • kandírozott narancshéj
  • reszelt csoki

Elkészítése:

A magvakat és a kakaóport egy aprítógépbe tesszük és darabosra aprítjuk. Ekkor hozzáadjuk a datolyát és a szilvát, majd újra bekapcsoljuk a gépet. Végezetül a magvajat adjuk hozzá és homogénre kevertetjük az egészet a géppel. Addig keverjük, amíg az ujjunkkal összecsípve össze nem áll.

Ekkor előveszünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát és az alapot belenyomkodjuk úgy, hogy teljesen a tetejéig érjen a formának a massza, tehát legyen pereme is. Ha ezzel megvagyunk, akkor addig hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez a csokit egy kisebb edénybe tördeljük és ráöntjük az alaposan felrázott kókusztej konzervet. Addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad.

Az alapot kivesszük a hűtőből és a csokis krémet ráöntjük. Visszatesszük a süteményt a hűtőbe és teljes szilárdulásig bent tartjuk (nálam egy éjszakát volt ben).

Mikor teljesen megdermedt, akkor ízlés szerint dekoráljuk és tálaljuk.