Vásári kókusztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dl rétesliszt
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 2 dkg hollan kakaópor
- 3/4-ed üveg mandulaaroma (akár el is hagyható)
- kevés kókuszreszelék
Elkészítése:
Csomómentesre keverjük a lisztet, tejet és a cukrot, akár robotgéppel is.
Állandó keverés (tényleg állandó!) mellett nagyon sűrűre főzzük a masszát (akkor jó, amikor már alig tudjuk keverni, olyan sűrű). Ezt is végezhetjük akár robotgéppel is.
Még forrón hozzáadjuk a vajat és homogénre keverjük, majd ezután a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Arra figyeljünk, hogy a kókusz aprószemű legyen, különben a massza nyújtás közben törni fog.
A kész masszát megfelezzük, majd a felébe belegyúrjuk a kakaóport is és elfelezzük. A fehér masszát is két részre osztjuk. Ha szeretnénk, az egyikbe gyúrhatunk mandulaaromát is.
Előkészítünk két ív sütőpapírt, aminek a mérete 42*38 cm-es. Az egyikbe az egyik fehér masszát tesszük, a másikba az egyik barnát és félbe hajtjuk a sütőpapírt, majd a két lap között kinyújtjuk a fehér és barna masszát a sütőpapír nagyságára (kb 21*19 cm-es).
Kihajtjuk a lapokról a sütőpapírt, majd a papír segítségével a fehéret rátesszük a barnára és óvatosan feltekerjük. Kevés kókuszreszelékkel megszórjuk, majd becsomagoljuk és másnapig hűvös helyre tesszük.
Ebből az adagból 2 rúd lesz.
Másnap kissé srégen felszeljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »