Vásári kókusztekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dl rétesliszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg hollan kakaópor
  • 3/4-ed üveg mandulaaroma (akár el is hagyható)
  • kevés kókuszreszelék

Elkészítése:

Csomómentesre keverjük a lisztet, tejet és a cukrot, akár robotgéppel is.

Állandó keverés (tényleg állandó!) mellett nagyon sűrűre főzzük a masszát (akkor jó, amikor már alig tudjuk keverni, olyan sűrű). Ezt is végezhetjük akár robotgéppel is.

Még forrón hozzáadjuk a vajat és homogénre keverjük, majd ezután a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Arra figyeljünk, hogy a kókusz aprószemű legyen, különben a massza nyújtás közben törni fog.

A kész masszát megfelezzük, majd a felébe belegyúrjuk a kakaóport is és elfelezzük. A fehér masszát is két részre osztjuk. Ha szeretnénk, az egyikbe gyúrhatunk mandulaaromát is.

Előkészítünk két ív sütőpapírt, aminek a mérete 42*38 cm-es. Az egyikbe az egyik fehér masszát tesszük, a másikba az egyik barnát és félbe hajtjuk a sütőpapírt, majd a két lap között kinyújtjuk a fehér és barna masszát a sütőpapír nagyságára (kb 21*19 cm-es).

Kihajtjuk a lapokról a sütőpapírt, majd a papír segítségével a fehéret rátesszük a barnára és óvatosan feltekerjük. Kevés kókuszreszelékkel megszórjuk, majd becsomagoljuk és másnapig hűvös helyre tesszük.

Ebből az adagból 2 rúd lesz.

Másnap kissé srégen felszeljük és kínáljuk.