Túrótorta eperrel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 db banán
- 2 ek méz
- (aki nem diétázik ízlés szerinti cukorral készítse)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis csomag zselatin
- 2 dl víz
- 2 dl habtejszín
- negyed kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
Elkészítése:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az áttört banánt, citrom héját, vaníliás cukrot és a mézet. A zselatint 2 dl vízzel felmelegítjük, csak annyira hogy elolvadjon a por, majd összekeverjük a túróval. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan belekanalazzuk a túrós masszába.
Hűtőbe tesszük dermedni pár órát, majd gyümölcsökkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

