Trüffel golyók recept
Hozzávalók:
Kókuszos-fehér csokoládés:
- 1,5 dl habtejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Tejcsokoládés-mogyorós:
- 1,5 dl habtejszín
- 20 dkg tejcsokoládé
- 4 evőkanál darált török mogyoró
Rumos-diós:
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- 7 dkg darált dió (+forgatáshoz)
- rum/rumaroma ízlés szerint
- esetleg forgatáshoz kakaópor
Elkészítése:
Kókuszos- fehér csokoládés:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.
A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, kókuszreszelékben megforgatjuk és kész is.
Tejcsokoládés-mogyorós:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a a darált mogyorót. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.
A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, darált mogyoróban megforgatjuk és kész is.
Rumos-diós:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a a darált diót és rumot/romaromát. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.
A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, darált dióban/kakaóporban megforgatjuk és kész is.
Tipp:
Csokoládéforgácsban, darabolt csokoládélapokban, színes cukorkákban, bármiben meg lehet őket forgatni, csupán a képzeletünk szab határt.