Trüffel golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kókuszos-fehér csokoládés:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)

Tejcsokoládés-mogyorós:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 4 evőkanál darált török mogyoró

Rumos-diós:

  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 7 dkg darált dió (+forgatáshoz)
  • rum/rumaroma ízlés szerint
  • esetleg forgatáshoz kakaópor

Elkészítése:

Kókuszos- fehér csokoládés:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.
A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, kókuszreszelékben megforgatjuk és kész is.

Tejcsokoládés-mogyorós:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a a darált mogyorót. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.

A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, darált mogyoróban megforgatjuk és kész is.

Rumos-diós:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, kevergetve felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a a darált diót és rumot/romaromát. Az elkészült masszát hűtőbe tesszük.
A kihűlt, megszilárdult masszából golyókat formázunk, darált dióban/kakaóporban megforgatjuk és kész is.

Tipp:

Csokoládéforgácsban, darabolt csokoládélapokban, színes cukorkákban, bármiben meg lehet őket forgatni, csupán a képzeletünk szab határt.