Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák recept
Hozzávalók:
- 30 dkg marcipán
- ételfesték
- 0,5 dl kókusztejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A marcipánt tetszőleges színre színezzük, kb. 20 db 1,5 dkg-os „fél tojáshéjakat” formázunk, és kis mignon kapszliba helyezzük.
A krémhez a kókusztejszínt forrásig melegítjük a vajjal, majd levesszük a tűzről, elkeverjük benne a fehér csokoládét és a kókuszreszeléket, majd kihűlésig félretesszük.
A tojáslikőrt elkeverjük a pudingporral, pár percig robotgéppel keverjük, majd hűtőbe helyezzük.
A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük a mascarponéval, és betöltjük vele a „tojáshéjakat”. A közepét nem kell teljesen kitölteni, hagyjunk helyet a „sárgájának”.
A „tojások” közepébe betöltjük a tojáslikőrös pudingot, majd tálaljuk.
Tipp:
. A „tojáshéjakat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéba, valamint betöltés előtt a belsejét is megkenhetjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


