Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák recept

Hozzávalók:
- 30 dkg marcipán
- ételfesték
- 0,5 dl kókusztejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A marcipánt tetszőleges színre színezzük, kb. 20 db 1,5 dkg-os „fél tojáshéjakat” formázunk, és kis mignon kapszliba helyezzük.
A krémhez a kókusztejszínt forrásig melegítjük a vajjal, majd levesszük a tűzről, elkeverjük benne a fehér csokoládét és a kókuszreszeléket, majd kihűlésig félretesszük.
A tojáslikőrt elkeverjük a pudingporral, pár percig robotgéppel keverjük, majd hűtőbe helyezzük.
A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük a mascarponéval, és betöltjük vele a „tojáshéjakat”. A közepét nem kell teljesen kitölteni, hagyjunk helyet a „sárgájának”.
A „tojások” közepébe betöltjük a tojáslikőrös pudingot, majd tálaljuk.
Tipp:
. A „tojáshéjakat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéba, valamint betöltés előtt a belsejét is megkenhetjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »