Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák recept
                            Hozzávalók:
- 30 dkg marcipán
 - ételfesték
 - 0,5 dl kókusztejszín
 - 10 dkg fehér csokoládé
 - 5 dkg vaj
 - 2 dkg kókuszreszelék
 - 10 dkg mascarpone
 - 1 dl 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
 
Elkészítése:
A marcipánt tetszőleges színre színezzük, kb. 20 db 1,5 dkg-os „fél tojáshéjakat” formázunk, és kis mignon kapszliba helyezzük.
A krémhez a kókusztejszínt forrásig melegítjük a vajjal, majd levesszük a tűzről, elkeverjük benne a fehér csokoládét és a kókuszreszeléket, majd kihűlésig félretesszük.
A tojáslikőrt elkeverjük a pudingporral, pár percig robotgéppel keverjük, majd hűtőbe helyezzük.
A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük a mascarponéval, és betöltjük vele a „tojáshéjakat”. A közepét nem kell teljesen kitölteni, hagyjunk helyet a „sárgájának”.
A „tojások” közepébe betöltjük a tojáslikőrös pudingot, majd tálaljuk.
Tipp:
. A „tojáshéjakat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéba, valamint betöltés előtt a belsejét is megkenhetjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


