Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák recept

Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg marcipán
    • ételfesték
    • 0,5 dl kókusztejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg mascarpone
    • 1 dl  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A marcipánt tetszőleges színre színezzük, kb. 20 db 1,5 dkg-os „fél tojáshéjakat” formázunk, és kis mignon kapszliba helyezzük.

    A krémhez a kókusztejszínt forrásig melegítjük a vajjal, majd levesszük a tűzről, elkeverjük benne a fehér csokoládét és a kókuszreszeléket, majd kihűlésig félretesszük.

    A tojáslikőrt elkeverjük a pudingporral, pár percig robotgéppel keverjük, majd hűtőbe helyezzük.

    A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük a mascarponéval, és betöltjük vele a „tojáshéjakat”. A közepét nem kell teljesen kitölteni, hagyjunk helyet a „sárgájának”.

    A „tojások” közepébe betöltjük a tojáslikőrös pudingot, majd tálaljuk.

    Tipp:

    . A „tojáshéjakat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéba, valamint betöltés előtt a belsejét is megkenhetjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá