Tojáslikőrös-mascarponés tojáskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg marcipán
  • ételfesték
  • 0,5 dl kókusztejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tojáslikőr
  • 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A marcipánt tetszőleges színre színezzük, kb. 20 db 1,5 dkg-os „fél tojáshéjakat” formázunk, és kis mignon kapszliba helyezzük.

A krémhez a kókusztejszínt forrásig melegítjük a vajjal, majd levesszük a tűzről, elkeverjük benne a fehér csokoládét és a kókuszreszeléket, majd kihűlésig félretesszük.

A tojáslikőrt elkeverjük a pudingporral, pár percig robotgéppel keverjük, majd hűtőbe helyezzük.

A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük a mascarponéval, és betöltjük vele a „tojáshéjakat”. A közepét nem kell teljesen kitölteni, hagyjunk helyet a „sárgájának”.

A „tojások” közepébe betöltjük a tojáslikőrös pudingot, majd tálaljuk.

Tipp:

. A „tojáshéjakat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéba, valamint betöltés előtt a belsejét is megkenhetjük vele.