Tiramisu torta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- kb. 4 ek porcukor
- 4 dl állati tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 dl főzött feketekávé
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl rum
- cukrozatlan holland kakaó
Elkészítése:
A tejszínt kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
A mascarponét a cukorral és a rum felével keverjük ki. (Aki édesebben szereti, tehet még hozzá.) Óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínhabbal.
Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból karikát vágunk. (Ez kellőképpen összetartja majd a torta alját, ha át akarjuk tenni egy tálcára, ha pedig mégis a forma alján hagyjuk, akkor pont annyi védelmet nyújt, hogy nem karistoljuk össze a késsel.)
A kihűtött feketekávét keverjük össze a tejjel és a maradék rummal. A babapiskótákat mártsuk meg benne egy pillanatra. Ne hagyjuk sokáig állni, mert elázik. Rakjuk ki a forma alját egy sor piskótával.
A piskótára kenjünk egy réteg mascarponés krémet, majd rakjuk ki újra kávéba mártott piskótával, és fedjük be krémmel. (Keveset tegyünk félre a díszítéshez és az oldalára.
A tortaformát tekerjük be fóliába, és legalább 4 órára (vagy egész éjszakára) tegyük hűtőbe.
Egy vékony pengéjű kést futtassunk körbe a torta oldalán, majd csatoljuk le, és emeljük le a karimát. Az oldalát, egyenletesen kenjük be a krémmel. A maradék krémet tegyük habzsákba, és díszítsük ki a torta tetejét, majd szűrőből kakaóport szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »