Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejszínt kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
A mascarponét a cukorral és a rum felével keverjük ki. (Aki édesebben szereti, tehet még hozzá.) Óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínhabbal.
Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból karikát vágunk. (Ez kellőképpen összetartja majd a torta alját, ha át akarjuk tenni egy tálcára, ha pedig mégis a forma alján hagyjuk, akkor pont annyi védelmet nyújt, hogy nem karistoljuk össze a késsel.)
A kihűtött feketekávét keverjük össze a tejjel és a maradék rummal. A babapiskótákat mártsuk meg benne egy pillanatra. Ne hagyjuk sokáig állni, mert elázik. Rakjuk ki a forma alját egy sor piskótával.
A piskótára kenjünk egy réteg mascarponés krémet, majd rakjuk ki újra kávéba mártott piskótával, és fedjük be krémmel. (Keveset tegyünk félre a díszítéshez és az oldalára.
A tortaformát tekerjük be fóliába, és legalább 4 órára (vagy egész éjszakára) tegyük hűtőbe.
Egy vékony pengéjű kést futtassunk körbe a torta oldalán, majd csatoljuk le, és emeljük le a karimát. Az oldalát, egyenletesen kenjük be a krémmel. A maradék krémet tegyük habzsákba, és díszítsük ki a torta tetejét, majd szűrőből kakaóport szitálunk rá.