Tiramisu Gordon Ramsay módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs babapiskóta, kb 24 db
- 500 g mascarpone
- 2-3 csapott ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaesszencia
- 150 ml habtejszín
- 1 adag kávé (kb 4 személyes)
- 1 dl marsala bor (nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam )
- tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki
Elkészítése:
Lefőzzük a kávét és hűlni hagyjuk.
Előkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül. A mascarponéhoz keverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek kávét.
Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat, azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.
A piskótákat a tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.
Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket, majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

