Tejbedara epres, gyömbéres, citromos öntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tejbe darához:
- 1 l tej
- 20 dkg búzadara
- csipet só
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 20 dkg eper(akár dzsem is lehet)
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Hideg vízzel átöblített edényben tejet melegítek, adok hozzá egy pici sót és a kétféle cukor és a dara hozzáadásával sűrű,ragacsos pépet készítek. Fél citrom héját reszelem bele.
Jelen esetben, 6 lyukú szilikon muffin sütőt használtam alapformának (de bármi más forma is megteszi), amibe beletöltöttem a pépet és hűlni hagytam. Majd hűtőszekrénybe téve tovább dermesztettem.
Eközben elkészítettem az öntetet.
A friss epret megmosom és villával alaposan összetöröm,citromlével és reszelt héjával ízesítem,majd kis lángon hevítve hozzá adom a cukrot és a fűszereket.
Amennyiben dzsemet használtok,cukor hozzáadásával csak óvatosan!
Éppen csak felforralom az öntetet a tűzhelyen és már kész is :)
Akár melegen vagy hidegen a tejbe dara korongokhoz kínálom . . .
Ízlés szerint tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »