Tejbedara epres, gyömbéres, citromos öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejbedara epres, gyömbéres, citromos öntettel

Hozzávalók:

A tejbe darához:

  • 1 l tej
  • 20 dkg búzadara
  • csipet só
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 20 dkg eper(akár dzsem is lehet)
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

Hideg vízzel átöblített edényben tejet melegítek, adok hozzá egy pici sót és a  kétféle cukor és a dara hozzáadásával sűrű,ragacsos pépet készítek. Fél citrom héját reszelem bele.

Jelen esetben, 6 lyukú szilikon muffin sütőt használtam alapformának (de bármi más forma is megteszi), amibe beletöltöttem a pépet és hűlni hagytam. Majd hűtőszekrénybe téve tovább dermesztettem.

Eközben elkészítettem az öntetet.
A friss epret megmosom és villával alaposan összetöröm,citromlével és reszelt héjával ízesítem,majd kis lángon hevítve hozzá adom a cukrot és a fűszereket.

Amennyiben dzsemet használtok,cukor hozzáadásával csak óvatosan!
Éppen csak felforralom az öntetet a tűzhelyen és már kész is :)
Akár melegen vagy hidegen a tejbe dara korongokhoz kínálom . . .
Ízlés szerint tálalom.