Sztracsatella recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 30 dkg babapiskóta
- 15 dkg margarin
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg étcsoki
Áztatáshoz:
- rumaroma
- 4 dl tej (a piskóta áztatáshoz)
Elkészítése:
A tejben a búzadarát, a cukrot és a tojás sárgákat keményebb grízzé főzzük és kihűtjük. Hűlés után összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk 7,5 dkg étcsokit és óvatosan összekeverjük.
Egy nagyobb jénai aljára tesszük a rumos-tejbe áztatott babapiskótákat, erre tesszük a grízes krém felét és erre jön egy réteg csokis tejszínhab.
Ezután ismét egy réteg rumos-tejes babapiskóta, grízes krém és végül a maradék csokis tejszínhab.
Tetejére ráreszeljük a maradék étcsokit.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.