Sztracsatella recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 30 dkg babapiskóta
- 15 dkg margarin
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg étcsoki
Áztatáshoz:
- rumaroma
- 4 dl tej (a piskóta áztatáshoz)
Elkészítése:
A tejben a búzadarát, a cukrot és a tojás sárgákat keményebb grízzé főzzük és kihűtjük. Hűlés után összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk 7,5 dkg étcsokit és óvatosan összekeverjük.
Egy nagyobb jénai aljára tesszük a rumos-tejbe áztatott babapiskótákat, erre tesszük a grízes krém felét és erre jön egy réteg csokis tejszínhab.
Ezután ismét egy réteg rumos-tejes babapiskóta, grízes krém és végül a maradék csokis tejszínhab.
Tetejére ráreszeljük a maradék étcsokit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »