Sztracsatella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg babapiskóta
  • 15 dkg margarin
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsoki

Áztatáshoz:

  • rumaroma
  • 4 dl tej (a piskóta áztatáshoz)

Elkészítése:

A tejben a búzadarát, a cukrot és a tojás sárgákat keményebb grízzé főzzük és kihűtjük. Hűlés után összedolgozzuk a margarinnal.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk 7,5 dkg étcsokit és óvatosan összekeverjük.

Egy nagyobb jénai aljára tesszük a rumos-tejbe áztatott babapiskótákat, erre tesszük a grízes krém felét és erre jön egy réteg csokis tejszínhab.

Ezután ismét egy réteg rumos-tejes babapiskóta, grízes krém és végül a maradék csokis tejszínhab.

Tetejére ráreszeljük a maradék étcsokit.