Sztacsatella recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 1/2 dl tejszín
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 30-35 db babapiskóta
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve megfőzzük a tejbegrízt.
Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a fele tábla csokit belereszeljük.
Összeállítás:
Kirakunk egy kb 20×30 cm-es tepsit vagy jénait, tejben (én raktam bele kicsi rumaromát is) megforgatott babapiskótával, erre kerül a krém fele, majd a tejszínhab fele. Újabb babapiskóta sor, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab következik.
Tetejét megszórjuk kakaóporral, ráreszeljük a maradék étcsokoládét.
4-5 órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Nagyon finom, gyorsan elfogy :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »