Sztacsatella recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 1/2 dl tejszín
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 30-35 db babapiskóta
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve megfőzzük a tejbegrízt.
Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a fele tábla csokit belereszeljük.
Összeállítás:
Kirakunk egy kb 20×30 cm-es tepsit vagy jénait, tejben (én raktam bele kicsi rumaromát is) megforgatott babapiskótával, erre kerül a krém fele, majd a tejszínhab fele. Újabb babapiskóta sor, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab következik.
Tetejét megszórjuk kakaóporral, ráreszeljük a maradék étcsokoládét.
4-5 órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Nagyon finom, gyorsan elfogy :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »