Sztacsatella recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 1/2 dl tejszín
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 30-35 db babapiskóta
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve megfőzzük a tejbegrízt.
Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a fele tábla csokit belereszeljük.
Összeállítás:
Kirakunk egy kb 20×30 cm-es tepsit vagy jénait, tejben (én raktam bele kicsi rumaromát is) megforgatott babapiskótával, erre kerül a krém fele, majd a tejszínhab fele. Újabb babapiskóta sor, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab következik.
Tetejét megszórjuk kakaóporral, ráreszeljük a maradék étcsokoládét.
4-5 órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Nagyon finom, gyorsan elfogy :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »