Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlő parfé recept

Szőlő parfé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 ek porcukor
    • 2 citrom reszelt héja
    • 1 citrom leve
    • 4 dl cukrozott habtejszín
    • 1 cs piskóta tallér
    • 1 kg szőlő (piros vagy fehér is lehet vagy akár vegyesen)

    Elkészítése:

    A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük az ízesített tejföllel.

    Ezt követően egy üvegtálba teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskóta tallért, aztán ismét egy sor krémet, egy sor szőlőt, majd és újabb sor piskóta tallért. Tetejét a krémmel zárjuk, szőlővel díszítjük majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá