Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szelíd gesztenyék recept

Szelíd gesztenyék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 20 darabhoz:

    • 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
    • 15 dkg puha vaj
    • 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum vagy aroma
    • 30 dkg darált háztartási keksz
    • kb 0,5 dl tej

    Bevonáshoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.

    A masszából golyókat formázunk és tálcára sorakoztatjuk.

    A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük. A gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.

    Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá