Szelíd gesztenyék recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók kb 20 darabhoz:
- 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 15 dkg puha vaj
- 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum vagy aroma
- 30 dkg darált háztartási keksz
- kb 0,5 dl tej
Bevonáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat formázunk és tálcára sorakoztatjuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük. A gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.
Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.