Szelíd gesztenyék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 20 darabhoz:
- 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 15 dkg puha vaj
- 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum vagy aroma
- 30 dkg darált háztartási keksz
- kb 0,5 dl tej
Bevonáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat formázunk és tálcára sorakoztatjuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük. A gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.
Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »