Szelíd gesztenyék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 20 darabhoz:

  • 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
  • 15 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy aroma
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • kb 0,5 dl tej

Bevonáshoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.

A masszából golyókat formázunk és tálcára sorakoztatjuk.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük. A gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.

Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.