Szedres-joghurtos tejbegríztorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kókuszos krém:
- 1 l tej
- 25 dkg búzadara
- 15 dkg kristálycukor
- pici só
- 20 dkg vaj
- 100 g kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 10-12 dkg háztartási keksz
- kevés tej /amiben beáztatjuk a kekszet/
- rum aroma
Szedres krém:
- 30 dkg friss, vagy fagyasztott szeder + pár szem a díszítéshez
- 10-15 dkg cukor /ízlés szerint/
- 5 dl 30%-os habtejszín /2 dl a díszítéshez/
- 2 dl natúr joghurt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
Elkészítése:
Először a kókuszos krémet készítjük el. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket, és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és belesimítjuk egy 26 cm-es tortaformába. Hagyjuk kihűlni.
A kekszet a rumaromával ízesített tejbe kicsit beáztatjuk, és a kókuszos krém tetejére rakjuk.
A szedret a joghurttal és a kétfajta cukorral botmixerrel simára keverjük. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, és mikróban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a krémhez.
Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük és 3 dl-t óvatosan hozzáadunk a szedres krémhez, majd a torta tetejére simítjuk.
A maradék tejszínhabbal és szederrel kidíszítjük. /Kicsit feldobtam pár darab mentalevéllel/.
Tipp:
Az alapreceptet itt fedeztem fel az oldalon, amit köszönök szépen a szerzőjének.
A szedres-joghurtos tejbegríztorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »