Sütés nélküli oroszkrémtorta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 30 babapiskóta
- 2 dl tej
- 15 ml rumaroma
A krémhez:
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 ek zselatin
- 1 dl víz
A díszítéshez:
- 1 csomag tortazselé
- 2,5 dl víz
- 5 dkg dió
- 3 közepes mandarin
- 20 dkg cseresznyebefőtt
- 20 dkg barackkonzerv
Elkészítése:
A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan. A puding krémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta és befedjük krémmel. 2 órára betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük. A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe. Pár óra múlva kivesszük a tortaformából és egy tálcára tesszük.