Sütés nélküli gyümölcsös-mascarponés torta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg mascarpone
- 3 dl gyümölcsjoghurt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 20 g zselatin
- 30 dkg meggy (magozott)
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
Elkészítése:
A puha vajat elmorzsoljuk a darált keksszel és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Felverjük a habtejszínt a porcukor felével. Habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, a citromhéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
Takaréklángon folyamatosan melegített citromlében feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levéve apránként, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, végül a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. A magozott meggyet is beleforgatjuk.
Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ahonnan 2-3 óra elteltével kivesszük, és felszolgálás előtt, ostyavirágokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


