Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli gyümölcsös-mascarponés torta recept

Sütés nélküli gyümölcsös-mascarponés torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg darált háztartási keksz
    • 30 dkg mascarpone
    • 3 dl gyümölcsjoghurt
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg porcukor
    • 4 dl habtejszín
    • 20 g zselatin
    • 30 dkg meggy (magozott)
    • 1 citromból nyert citromlé
    • 1 citromból nyert citromhéj

    Elkészítése:

    A puha vajat elmorzsoljuk a darált keksszel és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

    Felverjük a habtejszínt a porcukor felével. Habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, a citromhéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.

    Takaréklángon folyamatosan melegített citromlében feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levéve apránként, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, végül a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. A magozott meggyet is beleforgatjuk.

    Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ahonnan 2-3 óra elteltével kivesszük, és felszolgálás előtt, ostyavirágokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá