Sütés nélküli gyümölcsös-mascarponés torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl gyümölcsjoghurt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 30 dkg meggy (magozott)
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj

Elkészítése:

A puha vajat elmorzsoljuk a darált keksszel és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Felverjük a habtejszínt a porcukor felével. Habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, a citromhéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.

Takaréklángon folyamatosan melegített citromlében feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levéve apránként, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, végül a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. A magozott meggyet is beleforgatjuk.

Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ahonnan 2-3 óra elteltével kivesszük, és felszolgálás előtt, ostyavirágokkal díszítjük.