Sütés nélküli geszenye torta recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 15 dkg porcukor
- 1,5 üveg rumaroma
- 22 dkg margarin
- 3,5 dl lefőzött kávé
- 75 dkg darált keksz
- 4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
- 30 g zselatin
- 2,2 dl víz
- 75 dkg gesztenyemassza
- 4 dl Meggle cukrászhab
Tetejére:
- 2,5 dl Meggle cukrászhab
- ízlés szerint cukor, csoki cseppek
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet.
Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt.
Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék Meggle cukrászhabot, majd a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.