Sütés nélküli geszenye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 üveg rumaroma
  • 22 dkg margarin
  • 3,5 dl lefőzött kávé
  • 75 dkg darált keksz
  • 4 ek jó minőségű kakaópor

Krém:

Tetejére:

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet.

Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt.

Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.

A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék Meggle cukrászhabot, majd a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.