Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli citromos túrótorta recept

Sütés nélküli citromos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    24 cm-es tortaformához:

    • 20 dkg olvasztott margarin
    • 25 dkg darált háztartási keksz

    Túrókrém:

    • 45 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 citrom leve és lereszelt héja
    • 2,5 dl habtejszín
    • 20 g étkezési zselatin

    Tetejére:

    • 25 dkg fekete szeder
    • 12 g piros tortazselé

    Elkészítése:

    A darált kekszet az olvasztott margarinnal összekeverjük, és a tortaforma aljába egyenletesen a kezünkkel belenyomkodjuk.

    A túrót a villával széttörjük. A habtejszínt kemény habnak felverjük. A jól megmosott citromnak a levét kifacsarjuk, és lereszeljük a héját.

    A túróba belekeverjük a porcukrot, a citrom lereszelt héját, és beleforgatjuk a felvert habot.

    Egy tányérba beleöntjük a citrom levét és a zselatint, jól össze keverjük, majd a mikróba betesszük melegíteni (ne legyen túl meleg).

    Kivesszük, megint jól összekeverjük, és még melegen a túrós masszába belekeverjük. A túrós masszát ráöntjük a darált kekszre, egyenletesen elsimítjuk. Betesszük a tortát egy éjszakára dermedni.

    Másnap a megmosott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét tetszés szerint, és leöntjük a tortazselé csomag hátulján található leírtak alapján elkészített tortazselével. A hűtőben tároljuk tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá