Sütés nélküli citromos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához:

  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 25 dkg darált háztartási keksz

Túrókrém:

  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 citrom leve és lereszelt héja
  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 g étkezési zselatin

Tetejére:

  • 25 dkg fekete szeder
  • 12 g piros tortazselé

Elkészítése:

A darált kekszet az olvasztott margarinnal összekeverjük, és a tortaforma aljába egyenletesen a kezünkkel belenyomkodjuk.

A túrót a villával széttörjük. A habtejszínt kemény habnak felverjük. A jól megmosott citromnak a levét kifacsarjuk, és lereszeljük a héját.

A túróba belekeverjük a porcukrot, a citrom lereszelt héját, és beleforgatjuk a felvert habot.

Egy tányérba beleöntjük a citrom levét és a zselatint, jól össze keverjük, majd a mikróba betesszük melegíteni (ne legyen túl meleg).

Kivesszük, megint jól összekeverjük, és még melegen a túrós masszába belekeverjük. A túrós masszát ráöntjük a darált kekszre, egyenletesen elsimítjuk. Betesszük a tortát egy éjszakára dermedni.

Másnap a megmosott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét tetszés szerint, és leöntjük a tortazselé csomag hátulján található leírtak alapján elkészített tortazselével. A hűtőben tároljuk tálalásig.