Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli almatorta recept

Sütés nélküli almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma reszelve
    • 2 cs babapiskóta (400 g)
    • 2 cs vanília ízű pudingpor
    • 4,5 dl víz
    • 8 ek kristálycukor
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
    • 1 citrom lereszelt héja

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • tortadara

    Elkészítése:

    Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.

    A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.

    A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.

    A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.

    Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe tudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).

    Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszínt keményre verjük, majd a tetejére és az oldalára kenjük és megszórjuk tortadarával.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá