Sütés nélküli almatorta recept
Hozzávalók:
- 1 kg alma reszelve
- 2 cs babapiskóta (400 g)
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 4,5 dl víz
- 8 ek kristálycukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 citrom lereszelt héja
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.
A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.
A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.
A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.
Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe tudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).
Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszínt keményre verjük, majd a tetejére és az oldalára kenjük és megszórjuk tortadarával.