Sütés nélküli almatorta recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma reszelve
- 2 cs babapiskóta (400 g)
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 4,5 dl víz
- 8 ek kristálycukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 citrom lereszelt héja
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.
A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.
A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.
A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.
Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe tudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).
Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszínt keményre verjük, majd a tetejére és az oldalára kenjük és megszórjuk tortadarával.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »