Sütés nélküli almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg alma reszelve
  • 2 cs babapiskóta (400 g)
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítése:

Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.

A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.

A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.

A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.

Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe tudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).

Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszínt keményre verjük, majd a tetejére és az oldalára kenjük és megszórjuk tortadarával.