Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta eperrel recept

Sajttorta eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 200 g vajas keksz
    • 100 g vaj

    Töltelékhez:

    • 400 g krémsajt
    • 250 g sovány túró
    • 200 ml habtejszín
    • 4 ek édesítőszer (xilit)
    • 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
    • citromlé
    • 500 g eper
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor
    • mandulapehely
    • étcsokoládé

    Elkészítése:

    A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott epret és fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem epret és megpirított mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.

    Tipp: A krémet osztjuk ketté és közé csokoládéreszeléket szórhatunk, így még finomabb lesz a torta.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot. A xilit helyett lehet cukrot is használni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá