Sajttorta eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajttorta eperrel

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 200 g vajas keksz
  • 100 g vaj

Töltelékhez:

  • 400 g krémsajt
  • 250 g sovány túró
  • 200 ml habtejszín
  • 4 ek édesítőszer (xilit)
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
  • citromlé
  • 500 g eper
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • mandulapehely
  • étcsokoládé

Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott epret és fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem epret és megpirított mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.

Tipp: A krémet osztjuk ketté és közé csokoládéreszeléket szórhatunk, így még finomabb lesz a torta.

Tipp:

Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot. A xilit helyett lehet cukrot is használni.