Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott epret és fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem epret és megpirított mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.
Tipp: A krémet osztjuk ketté és közé csokoládéreszeléket szórhatunk, így még finomabb lesz a torta.
Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot. A xilit helyett lehet cukrot is használni.