Rumos-mazsolás szaloncukor recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg mazsola
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum vagy aroma vagy befőttlé stb
- 10 dkg steviával édesített étcsokoládé
Elkészítése:
A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk.
Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük.
Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk.
Másnap akár selyem papírba csomagolhatjuk is.
Tipp:
Másnap selyempapírba csomagolhatjuk, dobozolhatjuk, akár gasztró ajándék is lehet!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.