Rumos-mazsolás szaloncukor recept

Hozzávalók:
- 20 dkg mazsola
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum vagy aroma vagy befőttlé stb
- 10 dkg steviával édesített étcsokoládé
Elkészítése:
A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk.
Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük.
Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk.
Másnap akár selyem papírba csomagolhatjuk is.
Tipp:
Másnap selyempapírba csomagolhatjuk, dobozolhatjuk, akár gasztró ajándék is lehet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »