Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-mazsolás szaloncukor recept

Rumos-mazsolás szaloncukor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg mazsola
    • 20 dkg darált dió
    • fél dl rum vagy aroma vagy befőttlé stb
    • 10 dkg steviával édesített étcsokoládé

    Elkészítése:

    A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk.

    Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük.

    Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk.

    Másnap akár selyem papírba csomagolhatjuk is.

    Tipp:

    Másnap selyempapírba csomagolhatjuk, dobozolhatjuk, akár gasztró ajándék is lehet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá