Rumos-mazsolás szaloncukor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumos-mazsolás szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola
  • 20 dkg darált dió
  • fél dl rum vagy aroma vagy befőttlé stb
  • 10 dkg steviával édesített étcsokoládé

Elkészítése:

A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk.

Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük.

Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk.

Másnap akár selyem papírba csomagolhatjuk is.

Tipp:

Másnap selyempapírba csomagolhatjuk, dobozolhatjuk, akár gasztró ajándék is lehet!